Activiteiten in de Bollenstreek

Van augustus t/m oktober staat de Bollenstreek in het teken van de dahlia’s. Er zijn in deze periode vele activiteiten te doen. Om een goed overzicht te krijgen van alle activiteiten, verwijzen wij je door naar de website van www.bollenstreek.nl en visitduinenbollenstreek.nl

Dahlia corso’s

Tijdens de prachtige bloemencorso’s wordt de dahlia veelvuldig gebruikt. Het is de bloem bij uitstek om in de bloemenkunstwerken te verwerken. Dit komt door de intense en sprekende kleuren, de enorme diversiteit in het kleurenpalet en door de grote hoeveelheid verschillende soorten. Kom ook kijken bij een van de corso’s:

Corso Sint Jans Klooster

18 september 2023

Bloemencorso Leersum

19-20 augustus 2023

Bloemencorso Elim

9 september 2023

Corso Vollenhove

26 augustus 2023

Volksfeest Winterswijk

24-27 augustus 2023

Bloemencorso Rekken

23-25 september 2023

Bloemencorso Eelde

2-3 september 2023

Corso Zundert

3-4 september 2023

Festunique

3 september 2023

Corso Valkenswaard

8-10 september 2023

Bloemencorso Lichtenvoorde

10 september 2023

Volksfeest Aalten

14-17 september 2023

Corso Frederiksoord

9-10 september 2023

Floralia Voorthuizen

16 september 2023

Bloemencorso Winkel

25 september 2023

Dahlia mozaïek wedstrijd in de Bollenstreek

Stichting Dahlia mozaïek organiseert tijdens het Holland Dahlia Event een dahlia mozaïek wedstrijd. Meer dan 80 mozaïeken zijn te bewonderen, verspreid door de Bollenstreek. Wij zien dit evenement als een bijzondere activiteit in de Bollenstreek waarbij het gezamenlijk iets tot stand brengen van groot belang is. Behalve het vervaardigen van de mozaïeken wordt er ook een fietstocht georganiseerd om langs de opgestelde mozaïeken in de Bollenstreek te rijden. Kijk voor meer informatie op www.debollenstreek.nl en visitduinenbollenstreek.nl

Holland Dahlia Event

8, 9 en 10 september 2023

Thema van 2023 is Typical Dutch

Keukenhof

Het landgoed is jaarrond vrij toegankelijk en beslaat een gebied van 238 hectare met 15 rijksmonumenten. Kasteel Keukenhof heeft een museale functie. Er is een kinderboerderij, een restaurant en het biedt vele mogelijkheden voor evenementen. De tuin is prachtig aangelegd met dahlia’s in de nazomer. De moeite waard om een kijkje te nemen.
Kijk voor actuele informatie op de website.
Adres is Keukenhof 1, Lisse

Ilovedahlia

Tijdens de dahlia periode is de showtuin bij Fred de Meulder te bezoeken. Er zijn ook speciale dagen dat je de dahlia’s kan plukken.
Kijk voor actuele informatie op de website.
Pastoorslaan 30 A, Hillegom

De Tulperij

Vanaf half augustus tot begin oktober hebben wij de dahliashowtuin van de CNB bij ons bedrijf.
Je kunt genieten van meer dan 600 soorten dahlia’s. Je weet niet wat je ziet! Dus kom langs en verwonder je over de kleurenpracht bij De Tulperij.

Openingsdagen en tijden
De showtuin is open van 12 augustus t/m 2 oktober. Voor particuliere bezoekers zijn we open tot 15 oktober. Je kunt van dinsdag t/m zondag van 09.30 tot 17.00 uur langskomen. Entree is gratis.
Wil je meer leren over het planten en verzorgen van dahlia’s? Dat kan! Boek dan een excursie. Op de website kan je deze online boeken. Vanaf het terras kan je genieten met een kop koffie en wat lekkers van de tuin. In de winkel kan je alvast bollen kopen voor het voorjaar. Daarna kan je nog je eigen boeket plukken in de pluktuin en je bezoek is er een om nooit te vergeten.
Genoeg te doen en te beleven in De Tulperij!
Kijk voor actuele informatie op de website.
Oude Herenweg 16 B, Voorhout