Bart Siemerink opent Holland Dahlia Event op Plantarium

Bart Siemerink opent Holland Dahlia Event op Plantarium

Bart Siemerink, directeur Keukenhof, heeft woensdag 23 augustus het Holland Dahlia Event (HDE) op vakbeurs Plantarium geopend. HDE-voorzitter René Schrama begon de Kick-off met een toelichting op het ontstaan van het HDE, waarna hij de microfoon aan Siemerink gaf, die de kracht van promotie tijdens zijn toespraak onderschreef.

Niet lang nadenken
Siemerink: “Ik heb respect voor het collectief dat zo snel gevormd is. Ondernemers hebben de schouders eronder gezet en zo is met het HDE iets moois ontstaan. Over goede dingen hoef je niet lang na te denken. Het is zo logisch dat er een evenement voor de dahlia moest komen, dat zie je ook aan de betrokkenheid van het vak. Iedereen doet mee.”

Volgens Siemerink is er nog veel meer mogelijk met de dahlia. “Ik zie veel parallellen met de tulp. Het is een makkelijk product, het kent veel toepassingsmogelijkheden, er zijn vele vormen en er zijn veel kleurvariaties mogelijk.”

Dahlia ‘Kick Off’ gedoopt
Tijdens de opening werd ook de dahlia ‘Kick Off’ gedoopt door Siemerink. Deze dahlia is aan het evenement ter beschikking gesteld door Arie Koot, de winnaar van de cultivar. Richard Walkier, secretaris van het HDE: “De komende week gaan wij deze dahlia verloten onder onze participanten. Elke deelnemer kan een lot kopen om eigenaar van het ras te worden. De dahlia is geschikt voor de snij.”

De kick-off trok vele participanten van het event. Nog voordat het evenement gestart is, noemt Walkier de kracht van de samenwerking. “We willen dahlia naar een hoger plan tillen en promotie maken voor de dahlia. Als je ziet hoeveel er nu al over dahlia gesproken wordt en hoe de media het evenement meeneemt, gaat het heel goed.”

Let’s make a selfie
Op de stand op Plantarium is een speciale plek om een selfie te maken. Walkier: “Er is een bloemenzee aan dahlia’s. Onder alle gemaakte selfies, wordt een dahliapakket verloot.”

Deelnemende bedrijven
Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus zijn er zestien bezoeklocaties geopend. De namen van de deelnemende bedrijven en de openingstijden zijn te vinden op deze website.

Tekst en foto’s: bloembollenvisie