Activiteiten in de Bollenstreek

Van augustus t/m oktober staat de Bollenstreek in het teken van de dahlia’s. Er zijn in deze periode vele activiteiten te doen. Om een goed overzicht te krijgen van alle activiteiten, verwijzen wij je door naar de website van www.bollenstreek.nl en visitduinenbollenstreek.nl

Dahlia mozaïek wedstrijd in de Bollenstreek

Stichting Dahlia mozaïek organiseert tijdens het Holland Dahlia Event een dahlia mozaïek wedstrijd. Meer dan 100 mozaïeken zijn te bewonderen, verspreid door de Bollenstreek. Wij zien dit evenement als een bijzondere activiteit in de Bollenstreek waarbij het gezamenlijk iets tot stand brengen van groot belang is. Behalve het vervaardigen van de mozaïeken zijn er ook  fiets- en wandelroutes samengesteld om langs de opgestelde mozaïeken in de Bollenstreek te rijden of te wandelen. Kijk voor meer informatie op dahliamozaieken.nl

Holland Dahlia Event 2024

     6, 7 en 8 september 2024

HOLLAND DAHLIA EVENT IN

        DE BOLLENSTREEK

   Thema van 2024 Let’s dance

Holland Dahlia Event

Keukenhof

Het landgoed is jaarrond vrij toegankelijk en beslaat een gebied van 238 hectare met 15 rijksmonumenten. Kasteel Keukenhof heeft een museale functie. Er is een kinderboerderij, een restaurant en het biedt vele mogelijkheden voor evenementen. De tuin is prachtig aangelegd met dahlia’s van alle participanten van het HDE. De moeite waard om een kijkje te nemen.
Kijk voor actuele informatie op de website.
Adres is Keukenhof 1, Lisse

Ilovedahlia

Tijdens de dahlia periode is de proeftuin bij Fred de Meulder te bezoeken. Er zijn ook speciale dagen dat je de dahlia’s kan plukken.
Kijk voor actuele informatie op de website.
Pastoorslaan 30 A, Hillegom

De Tulperij

Vanaf half augustus tot begin oktober kan je dahlia’s plukken bij De Tulperij.
Kom genieten en verwonder je over de kleurenpracht bij De Tulperij.

Activiteiten en openingsdagen
De Tulperij is open van maandag t/m zondag van 09.30 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
Wil je meer leren over het planten en verzorgen van dahlia’s, bollen en knollen? Dat kan! Boek dan een excursie. Op de website van De Tulperij kan je deze online boeken. Vanaf het terras kan je genieten met een kop koffie en wat lekkers van het uitzicht over de bloemen. In de winkel kan je alvast bollen kopen voor het voorjaar en voor kinderen hebben we een leerzame speurtocht met vragen uitgezet over de bloemen. 
Genoeg te doen en te beleven in De Tulperij!

Showtuin CNB
Sinds 2019 staat de dahlia showtuin van de CNB bij De Tulperij geplant. Meer dan 600 soorten dahlia’s kunt u bewonderen van de dahliakwekers die aangesloten zijn bij de CNB. Een feestje om doorheen te lopen en je te verwonderen over de kleuren, vormen en namen van de dahlia’s.

Kijk voor actuele informatie op www.detulperij.nl
Oude Herenweg 16 B, Voorhout

Geerlings show-en pluktuin

Wij zijn in de bloeitijd van de dahlia’s alle dagen open van 9.00 tot 18.00 uur. De bloeitijd is van medio augustus tot eind oktober. U kunt dan uw eigen boeket dahlia’s plukken en genieten van alle soorten die bij ons geplant zijn.
Nieuw op onze locatie!
Lijkt het je leuk om te logeren op de kwekerij, wakker te worden tussen de dahlia’s of een kijkje te nemen bij het stekken of rooien? Beleef ons bedrijf optimaal in ons gastenverblijf. Onze accommodatie is voorzien van een tweepersoonsbed, badkamer met douche en toilet en een keuken.

Voor meer informatie kijk op de website www.geerlings-dahlia.nl

Duijzer Dahlia’s

Wij hebben dit jaar voor het eerst een showtuin met ong 400 cultivars
Deze cultivars komen deels uit onze eigen kwekerij, van dahlia liefhebbers uit de facebookgroep Dahlia weelde en een deel assortiment van veredelaar Henk van Eewijk. Duijzer Dahlia’s is een kweekbedrijf gelegen in Breezand. We hebben al tientallen jaren ervaring met de teelt van vele verschillende soorten dahlia’s. De meeste dahlia’s worden opgekweekt in ons eigen laboratorium en doorgeteeld op het land voor de verkoop.

Tijdens het HDE hebben we binnen in de kas een show van dahlia arrangementen. Dit doen we voor onze klanten, maar is ook leuk voor de liefhebber. Onze showtuin is altijd open.

Voor verdere info www.duijzerdahlias.nl

FBT Dahlia Showtuin: 50 exclusieve introducties

FBT is een toonaangevend bemiddelingsbureau voor bloembollen, met jarenlange ervaring in het vak. Klein in omvang, maar groot in expertise. We zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van de inkoop en verkoop van bloembollen, knollen, bloemen en vaste planten, specifiek gericht op de daghandel. Dahlia’s vormen een groot onderdeel van ons aanbod, waarin wij bijzonder gespecialiseerd zijn.

In 2023 hebben we onze FBT Dahlia Showtuin op een gloednieuwe locatie geopend. U vindt ons ook dit jaar aan de Zilkerbinnenweg 88 in De Zilk direct achter de schuur van Jan de Groot. Op de FBT Dahlia Showtuin presenteren we trots een collectie van meer dan 300 verschillende soorten dahlia’s, inclusief 50 exclusieve introducties die alleen bij FBT te koop zijn.

Bezoek de FBT Dahlia showtuin
Ontdek de diversiteit van onze dahlia’s vanaf augustus, wanneer de showtuin volop in bloei staat. Tijdens het Holland Dahlia Event, en ook daarbuiten, bent u van harte welkom. Als kweker of handelaar doet u volop inspiratie op en ziet u mogelijk unieke toevoegingen voor uw assortiment.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een bezoek, neem contact op met Kevin van Haaster. Hij helpt u graag met al uw vragen over onze dahlia’s en andere diensten.

Bezoek ons!
We nodigen u graag uit op onze nieuwe locatie om te zien hoe onze prachtige collectie dahlia’s uw bloembollenhandel kan verrijken. We kijken uit naar uw komst bij de FBT Dahlia Showtuin!

Adres: Zilkerbinnenweg 88, De Zilk
Locatie: Achter de schuur van Jan de Groot

Tot snel bij de FBT Dahlia Showtuin!

Maastricht 90 jaar!

Eerste Maastrichtse dahlia vereniging bestaat dit jaar 90 jaar. Dit wordt gevierd. Op 31 augustus en 1 september. Er zullen extra feestelijke activiteiten worden gehouden. Welkom om te komen op één van deze dagen. 

 

Dahlia corso’s

Tijdens de prachtige bloemencorso’s wordt de dahlia veelvuldig gebruikt. Het is de bloem bij uitstek om in de bloemenkunstwerken te verwerken. Dit komt door de intense en sprekende kleuren, de enorme diversiteit in het kleurenpalet en door de grote hoeveelheid verschillende soorten. Kom ook kijken bij een van de corso’s:

Bloemencorso Elim

14 september 2024

Corso Vollenhove

24 augustus 2024

Corso Sint Jans Klooster

16 augustus 2024

Bloemencorso Leersum

17 augustus 2024

Corso Zundert

1  september 2024

Festunique

1 september 2024

Corso Valkenswaard

15  september 2024

Bloemencorso Lichtenvoorde

8 september 2024

Volksfeest Aalten

14 september 2024

Corso Frederiksoord

14-15 september 2024

Volksfeest Winterswijk

30-31  augustus 2024

21-22 augustus 2024

Bloemencorso Eelde

31 augustus 2024

Gondelvaart op wielen Drogeham

20-21  september 2024

Floralia Voorthuizen

121 september 2024

Bloemencorso Winkel

22 september 2024