Beleef dahlia’s deze zomer

Home » Nieuws » Beleef dahlia’s deze zomer

Beleef dahlia’s deze zomer

Ben je gek op dahlia’s en wil je er alles over weten? Eind augustus staan deze beauty’s uitbundig in bloei. Dompel je in de wereld van de Dahlia en doe mee aan één van de Dahlia evenementen.

Activiteiten

Eind augustus is de perfecte periode om van dahlia’s te genieten en er meer over te weten te komen. De Tulperij, VVV Lisse en Kasteeltuin Keukenhof organiseren verschillende activiteiten, zoals workshops, het bezoeken van de Dahlia showtuinen, het fietsen van de Dahlia mozaïeken route en Dahlia fotoworkshops.

Keukenhof Dahlia Dagen

Tijdens de Keukenhof Dahlia Dagen (21-25 augustus) is de praalwagen ‘Rise of the Phoenix’ te bewonderen bij Kasteel Keukenhof. Deze spectaculaire wagen was in april onderdeel van Het Bloemencorso van de Bollenstreek, en is opnieuw gestoken met dahlia’s. Op 25 augustus worden bij het kasteel diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op www.kasteelkeukenhof.nl voor het programma.

De Tulperij

De Tulperij in Voorhout is een bloembollen bedrijf dat hun deuren open zet voor consumenten. In augustus is er, in samenwerking met bemiddelingsbureau CNB, een showtuin met zeshonderd soorten dahlia’s te bewonderen. Er worden rondleidingen gegeven waarin informatie over de groei en bloei van de Dahlia wordt verteld. De dahlia-showtuin is open van 1 augustus t/m 12 oktober. In deze periode organiseert De Tulperij verschillende Dahlia activiteiten:

 • Fotografieworkshop Dahlia
  Ben je fan van fotografie én dahlia’s? Zaterdag 31 augustus geeft bloemenfotograaf Paul Heijmink een fotografieworkshop. Hij geeft les aan de hand van eigen werk. Hierna gaan deelnemers zelf aan de slag in het veld met 600 soorten Dahlia’s.
 • Mini-workshop Dahlia aquarelle schilderen
  Ben je liefhebber van schilderen? Op 24 en 25 augustus geeft Marie Mul – o.a. docent tekenen, schilderen en illustrator – korte workshops Dahlia aquarelle schilderen. In deze workshop deelt Marie tips and trics om dahlia’s te laten schitteren op het schilderdoek.
 • Dahlia’s knutselen
  Je kinderen laten genieten van de natuur? Van 22 tot en met 25 augustus zijn kinderen welkom om te komen knutselen binnen het thema dahlia’s. Ook is er een imker aanwezig die de kinderen alles vertelt en leert over het leven van de bij.
 • Dahlia fietsroute
  Wil je graag op een actieve manier van dahlia’s genieten? Van 22 augustus tot en met 25 augustus is via VVV Lisse een fietsroute uitgezet. Deze leidt je langs verschillende Dahlia showtuinen en Dahlia mozaïeken.
 • Lezing over de Dahlia
  In de avond van 5 september houdt groot liefhebber van dahlia’s, Rene Schrama, een lezing. Hij vertelt alle ins- en outs over deze verbluffende zomerbloem. Waar komt de dahlia vandaan? Hoeveel soorten zijn er? Na de lezing is de liefde voor de Dahlia nog groter gegroeid.

Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp zet dahlia´s in de spotlights tijdens het bloeiseizoen. Dit doen ze door een tentoonstelling over Dahlia’s te laten schitteren. De tentoonstelling heet ´Van Dahlia tot chocola´ en gaat over hemels geurende bol- en knolgewassen. De opening is op 20 augustus om 17.00 uur. De Dahlia tentoonstelling is te bezichtigen tot 22 december.