Kleurenexplosie tijdens het zesde Holland Dahlia Event

Op woensdag 7 september is het 6e Holland Dahlia Event geopend op het Landgoed Keukenhof.

Vanaf woensdag 7 september tot en met vrijdag 9 september vindt het Holland Dahlia Event plaats. In de kasteeltuin staan tijdens deze dagen diverse dahliasculpturen, ontworpen en gemaakt door studenten van de Vonk opleiding Bloem & Design Alkmaar. En als klap op de vuurpijl zijn er 3 grote dahlia mozaïeken te bewonderen, 2 corso objecten met als titel ‘Als een vis in het water’ en een prachtige megastoel, gemaakt van dahliabloemen. In de kasteeltuin van Landgoed Keukenhof staan tot en met medio oktober 150 soorten dahlia’s in bloei.

Voorzitter van het Holland Dahlia Event, René Schrama, is trots op de samenwerking met Keukenhof, Vonk en het Bloemencorso van de Bollenstreek. “De verbinding met het onderwijs is belangrijk voor de sierteeltsector om ook in de toekomst voldoende creatieve mensen aan het werk te hebben. De studenten leren veel van dit project en voor de ahlia’s is het een mooie promotie.”

Om de verbinding met het onderwijs nog meer kracht bij te zetten, deelde Rien van Tilburg, voormalig voorzitter van het college van bestuur van het Clusius College, zijn ervaring over de samenwerking van onderwijs met de regionale arbeidsmarkt en agribusiness met de aanwezige ondernemers tijdens de officiële opening van het Holland Dahlia Event op 7 september.

De bezoeklocaties, allemaal in de omgeving van Lisse, zijn Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin bij de De Tulperij, FBT Showtuin bij The Tulip Barn, Showtuin Henk van Eeuwijk en Fred. De Meulder Export B.V.
Zaterdag 10 en zondag 11 september staan in de Bollenstreek ook nog ruim 80 dahlia kunstwerken gemaakt met dahliabloemen. Er is een fietsroute langs deze bloemen mozaïeken.