Home » Deelnemers » Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof

Knollenkweker

Vrienden van de dahlia

Knollenkweker

Bezoeklocatie

Bedrijfsadres

Keukenhof 1
2161 AN
Lisse

Contactgegevens

Op een bijzondere plek in de Bollenstreek ligt het schitterend historische Landgoed Keukenhof met Kasteel Keukenhof op zijn bezoekers te wachten. Het ligt verscholen tussen de bossen en de bloembollenvelden, midden in de hectiek van de Randstad en toch zo sereen en rustiek van sfeer en dateert van 1641. Het landgoed is jaarrond vrij toegankelijk en beslaat een gebied van 238 hectare met 15 rijksmonumenten. Kasteel Keukenhof heeft een museale functie. Daarnaast is het een sfeervolle trouwlocatie. Er is een kinderboerderij, een restaurant en het biedt vele mogelijkheden voor evenementen.

Kasteel Keukenhof dateert uit 1641 en door de eeuwen heen werd het oorspronkelijke landhuis getransformeerd tot een kasteel. Er werden torens aangebouwd waardoor het de romantische uitstraling kreeg die het vandaag de dag heeft. De laatste twee eeuwen bleef het kasteel in handen van dezelfde familie, wat binnen goed te zien is. Het prachtige interieur laat zien hoe de adel vroeger leefde!

Met haar rijke historie biedt het volledig gerestaureerde Kasteel Keukenhof ruimte voor uiteenlopende activiteiten. Naast het statige Koetshuis, de ommuurde tuin rondom Frederik’s Hof, het Bakhuisje met de karnmolen en de historische Hofboerderij, maakt Kasteel Keukenhof het landgoed compleet en bijzonder.