Home » Deelnemers » Maatschap Zeegers Sanders

Maatschap Zeegers Sanders

Knollenkweker

Knollenkweker

Knollenkweker

Vrienden van de dahlia

Bedrijfsadres

Elskamp 15
6598 DJ
Heijen

Contactgegevens

Telefoon: +31 485 512 190
Fax: +31 485 512 190
mtszeegers@hotmail.com

Mts Zeegers-Sanders is een familiebedrijf is gevestigd in Heijen, rondom het natuurgebied ‘Maasduinen’ in de kop van Limburg. Het is een maatschap bestaande uit Sjaak Zeegers, Mia Zeegers-Sanders en zoon Roel Zeegers.

Het bedrijf is een gemengd tuinbouwbedrijf met als hoofdtak Dahlia’s voor de knolproductie, daarnaast is er nog de teelt van asperges en vaste planten.

In 1988 begon het als een van de eerste, toen nog zeer onbekende teelt in Limburg, met de Dahlia’s. Het gebied rond het natuurgebied ‘Maasduinen’ beschikt over goede zandgronden om Dahlia’s te telen. Toentertijd opgestart met een halve hectare en nu bijna 30 jaar later, als een van de weinig overgebleven bedrijven met de teelt van dahlia’s in Limburg, is deze uitgebreid naar zo’n ±20 hectare.

Het assortiment bestaat uit zo’n 70 tot 80 soorten, dit is een combinatie van soorten uit het massaasortiment, diverse soorten voor dahliacorso’s en soorten van de coöperatie Gallery. Het bedrijf is lid van deze coöperatie ‘Gallery’ sinds de oprichting in 1996. Deze coöperatie is een samenwerking tussen 5 telers en een veredelaar, waarbij soorten met kwekersrecht geteeld worden.

Om de teelt te doen slagen en het risico te spreiden, produceren wij een deel van de dahliastekken, om uiteindelijk knollen te oogsten, in eigen beheer en een deel wordt aangekocht bij derden. De teelt en verwerking van de knollen die hieruit groeien, is door de jaren verder geoptimaliseerd, mede om te teelt te verduurzamen, maar ook geschikt te houden om financieel rendabel te blijven.