Holland Dahlia Event 2020

Holland Dahlia Event 2020

Deze keer wordt het Holland Dahlia Event een bijzondere versie van het inmiddels 4 jaar jonge evenement. Het evenement wordt niet gekoppeld aan een specifieke datum, maar kan vanaf medio augustus bezocht worden. Aan een zevental locaties met bloeiende dahlia’s kan een bezoek worden gebracht.

Het Holland Dahlia Event is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken in het op de kaart zetten en promoten van de Dahlia. Enerzijds middels Business-to-Business bedrijfsbezoeken, waardoor bedrijven geïnformeerd werden over het nieuwe sortiment, en anderzijds middels het delen van informatie aan een breed netwerk van vak journalisten, waardoor de dahlia via internationale vakbladen onder de aandacht is gebracht.

Een groot deel van het geteelde dahlia areaal wordt in de Bollenstreek geteeld. De zeven bezoeklocaties liggen allemaal in het hart van de Bollenstreek in een straal van zo’n 10 kilometer rond Lisse. De showtuin van dahliakweker Henk van Eeuwijk is recent aan de bezoeklocaties toegevoegd, hier is een veelheid van grootbloemige- en snijsoorten te vinden.

Kasteel Keukenhof
Dit voorjaar zijn onder gunstige omstandigheden ruim honderd verschillende dahlia cultivars opgeplant in de kasteeltuin van Keukenhof. Hier kunnen bezoekers en fotografen naar hartenlust sfeerreportages maken in deze fotogenieke en historische omgeving. Ook zijn er dit keer verschillende dahliamixen opgeplant in de ommuurde tuin van het Frederik’s Hof, naast de kasteeltuin. Verder zijn in de omgeving van Lisse door Keukenhof verschillende rotondes beplant met de prachtigste dahlia’s.

Digitaal en toch ook bezoeken!
In augustus en september zal er content in de vorm van video’s en foto’s verschijnen. Dit materiaal wordt online verspreid binnen het vak en de pers. Zo wil het Holland Dahlia Event toch een groot publiek bereiken.

De bezoeklocaties zijn vanaf medio augustus geopend en ter plekke wordt er uitgebreide informatie gegeven over de vele toepassingen die dahlia’s rijk zijn. De laatste tijd neemt de populariteit van de dahlia als snijbloem steeds meer toe. Arrangeurs en stylisten weten deze bijzondere bloemen steeds meer te waarderen. De focus op het gebruik dahlia’s om in de tuin te planten ligt voor de export al een tijdje op grootbloemige- en aparte bloemen, ook hier worden de zintuigen geprikkeld. Al met al voldoende reden om deze zomer het Holland Dahlia Event in de agenda te zetten!

Ga naar www.hollanddahliaevent.com voor meer informatie.