Holland Dahlia Event 2021 – programma

Holland Dahlia Event 2021 – programma

Het Holland Dahlia Event beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Met gepaste trots wordt met veel plezier uitgekeken naar deze vijfde editie. De dahlia komt in het middelpunt te staan middels een leuk en afwisselend programma.
Het 5e Holland Dahlia Event zal dit jaar plaatsvinden van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 september 2021. De 4 bezoeklocaties, allen in de omgeving van Lisse, zijn: Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin / De Tulperij, Fred. De Meulder Export B.V. en FBT Showtuin / The Tulip Barn.

Bij Kasteel Keukenhof zal deze zomer een bloeiende, romantische sfeertuin te zien zijn met veel dahlia’s. Hierbij is het Holland Dahlia Event een samenwerking aangegaan met het Clusius College (Bloem & Design) in Alkmaar. Eindejaarstudenten zullen voor het Holland Dahlia Event een tiental dahliaobjecten gaan maken. Het thema hiervoor is ‘Wedding Fairytale’. Dit thema past goed in de romantische tuin van Kasteel Keukenhof, waar veel bruidsparen zich op de huwelijksdag laten fotograferen.

Dit voorjaar heeft het Bloemencorso een verrassingsactie gehouden met een aantal rondrijdende praalwagens met harten vol voorjaarsbloemen. Het hart symboliseert verbondenheid. Deze harten zullen voor het Holland Dahlia Event opnieuw worden bekleed met dahliabloemen en deze zijn van 1 t/m 5 september te zien in de kasteeltuin van het Keukenhof.

Als klap op de vuurpijl komt er een megastoel in de kasteeltuin, overladen met dahlia’s. Deze wordt zo neergezet, dat het kasteel op de achtergrond te zien is, zodat dit een uniek fotoplaatje oplevert. Al met al is er veel te zien en zijn de genoemde locaties ook naast het Holland Dahlia Event in de zomer te bezoeken.