Holland Dahlia Event maakt zich op voor opening

Holland Dahlia Event maakt zich op voor opening

De opening van het Holland Dahlia krijgt in de tuin van Kasteel Keukenhof een bijzondere invulling. Op 22 augustus om 16.00 uur zal daar de laatste Dahlia in een prachtig mozaïek tikken. Het enorme Dahlia-mozaïek is mogelijk gemaakt door de organisatie van het Bloemencorso Zundert.

De gelijktijdige organisatie van het Plantarium en Holland Dahlia Event is een sterke krachtenbundeling voor de agenda van het geïnteresseerde vakspecialisten. De mogelijkheden van de Dahlia komen ook duidelijk in beeld tijdens het Bloemencorso in Zundert op 2 september. Om de bezoekers aan het Holland Dahlia Event ook te interesseren en informeren over deze prachtige kunstwerken, wordt speciaal voor de opening op 22 augustus een prachtig Dahlia-mozaïek samengesteld.

Vele handen tikken dahlia’s
Het is een goed Zunderts gebruik om de dahlia’s tot een mozaïek te tikken en daarmee een prachtig kunstwerk te ontwikkelen. De laatste dahlia wordt door Jos Jochems (voorzitter Stichting Bloemencorso Zundert) in het mozaïek getikt. Het kunstwerk bevindt zich gedurende het Holland Dahlia Event in de siertuin van Kasteel Keukenhof, waar op dat moment meer dan 180 dahliasoorten in bloei staan. Het mozaïek is 3 bij 3 meter en maar liefst 4 meter hoog. De dagen voorafgaand aan het Dahlia Event wordt daar door vele vrijwillige handen de dahlia in het kunstwerk getikt.

Maar liefst 11 showtuinen in bloei
Daar waar Kasteel Keukenhof zich hoofdzakelijk richt op de consument en particuliere bezoeker, zijn er maar liefst 10 showtuinen in bloei voor vakgenoten uit de hele wereld. Honderden soorten Dahlia’s zijn te bekijken, waarbij vorm, bladstructuur, hoogte en nog veel meer te vergelijken is met elkaar. Voor vele bezoekers de gelegenheid om het nieuwe assortiment samen te stellen.

Kijk op de website www.HollandDahliaEvent.com voor de locaties van de verschillende showtuinen.