Holland Dahlia Event prolongeert vol enthousiasme

Holland Dahlia Event prolongeert vol enthousiasme

De website is gereed, de uitnodigingen zijn gestuurd en iedereen die langs wil bij een of meer van de 11 bezoekadressen is van harte welkom. Van 22 tot en met 24 augustus vindt de tweede editie van het Holland Dahlia Event plaats.

De Dahlia is terug van nóóit weggeweest! Dahlia’s in vele kleuren en vormen welke geschikt zijn als snijbloem, potplant en/of tuinbeplanting, er is altijd wel een geschikte dahlia voor te vinden. In navolging van het succesvolle Holland Dahlia Event in 2017, hebben dit jaar ruim 50 participanten de handen ineen geslagen om het Holland Dahlia Event 2.0 te organiseren. Bezoek van 22 tot en met 24 augustus een van de 11 bezoeklocaties. Hier treft u vele nieuwe cultivars, marktkennis, dahlialiefhebbers en tuinplezier aan.

Diversiteit bundelen
Ook dit jaar kiest de organisatie ervoor het Dahlia Event gelijk met het Plantarium te organiseren. Holland Dahlia Event-voorzitter René Schrama hierover: ‘Grote, wereldwijde aantrekkingskracht voor deze prachtige sector creëer je door de diversiteit in aanbod te bundelen en daarmee kun je het publiek tonen wat Nederland in zijn mars heeft. Door het dahlia evenement gelijktijdig te organiseren, vraag je het vak slechts één keer naar Nederland te komen. De combinatie maakt hun bezoek nóg waardevoller.’

Bijzondere opening
Dit jaar heeft het Holland Dahlia Event twee krachtige partijen bijeen gebracht. De opening van het tweede Holland Dahlia Event zal plaats vinden op het terrein van Kasteel Keukenhof. Bij het kasteel is een siertuin met dahlia’s geplant door kasteel Keukenhof en het belooft een prachtig bloeiend geheel te worden. Aanvullend is het bloemcorso Zundert bereid gevonden om de opening op te sieren met een prachtig dahlia-bloemenmozaïek.

Op 22 augustus opent het Holland Dahlia Event de deuren van 11 ontvangende showtuinen en bedrijven. De opening vindt plaats in de showtuin van nieuwe deelnemer Kasteel Keukenhof. Maar liefst meer dan 180 soorten Dahlia staan in de kasteeltuin in bloei. Kasteel Keukenhof geeft hierdoor ook aan geïnteresseerde consumenten de mogelijkheid om de pracht en praal van de Dahlia te bewonderen.

Kijk op de website www.HollandDahliaEvent.com voor de locaties van de verschillende showtuinen.