Keukenhof Dahlia Dagen en Holland Dahlia Event

Keukenhof Dahlia Dagen en Holland Dahlia Event 2021

Bij Kasteel Keukenhof hebben we dit jaar weer een prachtige dahliatuin gemaakt. We zijn blij dat we daar de dahlia kunnen showen aan een breed publiek, net zoals Keukenhof dat in het voorjaar doet voor de tulpen, hyacinten en narcissen. Maar liefst 150 variëteiten tonen we aan consumenten, vakgenoten en de pers. Deze zijn beschikbaar gesteld door vele veredelaars, kwekers en exporteurs. Zo zorgen we, samen met het Holland Dahlia Event, voor een mooie promotie.

De tuinen van Kasteel Keukenhof zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk voor publiek. Meer dan 1.000 bezoekers per dag genieten van de overweldigende kleurenpracht.

Het hoogtepunt van onze dahliatuin zijn de Keukenhof Dahlia Dagen, van woensdag 1 tot en met zondag 5 september. We zouden graag de Keukenhof Dahlia Dagen en het Holland Dahlia Event officieel openen, samen met u. Helaas is dat vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk.

Net als andere jaren brengen we met verschillende bloemensculpturen de dahlia extra onder de aandacht. Zo komt er een grote dahliastoel als selfiemoment en worden er drie grote harten van het Bloemencorso gestoken met dahlia’s. Ook maken studenten van het Clusius College opleiding Bloem & Design Alkmaar in onze dahliatuin een aantal grote bloemenobjecten als eindejaarsproject. Via een wandelroute kunnen al deze dahliaobjecten bezichtigd worden.

Natuurlijk komen er veel bezoekers naar Kasteel Keukenhof speciaal voor deze Keukenhof Dahlia Dagen. Wij nodigen veel pers uit zodat er extra promotie komt voor de dahlia.

Tijdens het Holland Dahlia Event zijn ook de showtuinen geopend van Fred de Meulder Export B.V., CNB Showtuin / De Tulperij, FBT Showtuin / The Tulip Barn en Henk van Eeuwijk.

Veel vakgenoten hebben de dahliatuin bij Kasteel Keukenhof al bezocht. Mocht u nog niet zijn geweest, dan nodigen we u van harte uit om de dahliatuin, op een voor u geschikt moment te bezoeken.