Kleurenexplosie op historisch Landgoed Keukenhof

Kleurenexplosie op historisch Landgoed Keukenhof

Woensdag 1 september 2021 heeft bij Kasteel Keukenhof de opening van het 5e Holland Dahlia Event plaats gevonden voor de pers. We zijn blij dat we daar de dahlia kunnen showen aan een breed publiek, net zoals Keukenhof dat in het voorjaar doet voor de tulpen, hyacinten en narcissen. Maar liefst 150 variëteiten tonen we aan consumenten, vakgenoten en de pers. Deze zijn beschikbaar gesteld door vele veredelaars, kwekers en exporteurs. Zo zorgen we voor een mooie promotie.

Bij Kasteel Keukenhof is deze zomer een bloeiende, romantische sfeertuin te zien met veel dahlia’s. Voor de dagen van het Holland Dahlia Event is de organisatie een samenwerking aangegaan met het Clusius College (Bloem & Design) in Alkmaar. Eindejaarstudenten hebben voor het Holland Dahlia Event een tiental prachtige dahliaobjecten gemaakt. Het thema hiervoor is ‘Wedding Fairytale’. Via een wandelroute kunnen al deze dahliaobjecten bezichtigd worden.

De tuinen van Kasteel Keukenhof zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk voor publiek. Vele bezoekers genieten van de overweldigende kleurenpracht. Vanaf woensdag 1 september tot en met zondag 5 september staan daar ook nog drie grote dahliaharten, “gestoken” door vrijwilligers van het Bloemcorso van de Bollenstreek en een enorme stoel bekleed met dahliabloemen waarop bezoekers mogen plaats nemen om een foto te maken. Net als andere jaren brengen we met verschillende dahliasculpturen de dahlia extra onder de aandacht.

Tijdens het Holland Dahlia Event zijn ook de showtuinen geopend van Fred de Meulder Export B.V., CNB Showtuin / De Tulperij, FBT Showtuin / The Tulip Barn en Henk van Eeuwijk