Geslaagde derde editie Holland Dahlia Event

Geslaagde derde editie Holland Dahlia Event

De derde editie van het Holland Dahlia Event bleek een groot succes. Dit was te merken aan het aantal bezoekers van de showtuinen en bezoeklocaties, de belangstelling van de pers en het aantal consumenten dat deelnam aan activiteiten rondom het evenement.

Van 21 t/m 23 augustus stelden bloemenkwekers, knollenkwekers, knollenexporteurs en dienstverleners hun kraamkamer tentoon. Er waren bekende dahlia’s en veelbelovende nieuwe rassen op het veld en in vazen te zien.

Belangstelling
Het aantal bezoekers is flink gestegen ten opzichte van vorig jaar: duizenden consumenten en honderden vakgenoten bezochten het Holland Dahlia Event. Tijdens het bezoek was er tijd om elkaar te ontmoeten, te kijken, het assortiment samen te stellen, trends te bespreken en marktkansen in kaart te brengen. Kasteel Keukenhof werd het meest bezocht door de 150 dahliasoorten in de kasteeltuin, de stijlvolle dahliasnijbloemarrangementen in de Hofboerderij en de dahliacorsowagen “Rise of the Phoenix”.

Publiciteit
Vijfentwintig journalisten uit heel Europa namen gretig gebruik van de mogelijkheid om aan de persdag deel te nemen. Onder begeleiding van de organisatie van het Holland Dahlia Event, konden ze het assortiment in verschillende bloeistadia bezichtigen. Ook een bezoek aan de Dahlia Show op de Keukenhof was onderdeel van het programma. De journalisten verbaasden zich voornamelijk over het ruime dahlia-assortiment.

Consument
Een schot in de roos bleken de vele activiteiten die voor de consument georganiseerd werden tijdens het Holland Dahlia Event. Er was enorme belangstelling voor dahlia-gerelateerde activiteiten zoals het fietsen van de dahliamozaïekroute, verschillende dahliafotoworkshops en een lezing over de Dahlia. Genietend van het prachtige weer waren de consumenten vooral verrast over de verscheidenheid in dahlia’s.